Janneke Tops Gezonde Moestuin- Cursus & Lezing

Gegevens:

 • Datum:

 • Tijd:

Over Janneke: Samenwerken met de natuur én met elkaar De activiteiten van Gezonde Moestuin worden verzorgd en georganiseerd door Janneke Tops, in samenwerking met diverse collega's en organisaties. Janneke:'Sinds 1995 kweek ik zelf biologisch, in tuinen d


Over Janneke: Samenwerken met de natuur én met elkaar

De activiteiten van Gezonde Moestuin worden verzorgd en georganiseerd door Janneke Tops, in samenwerking met diverse collega's en organisaties.

Janneke:'Sinds 1995 kweek ik zelf biologisch, in tuinen die door de jaren heen in grootte en locatie varieerden van een paar vierkante meter in Wageningen tot zo'n 2 hectare in Frankrijk . Sinds ongeveer het jaar 2000 ondersteun ik ook anderen die hetzelfde (willen) doen. In 2012 ben ik gestart als zelfstandige, en verzorg activiteiten door het hele land heen op locatie.'

Gezonde Moestuin verzorgt cursussen, lezingen, workshops en advies, maar ook begeleiding van mensen en groepen die met moestuinieren en composteren bezig zijn. En we schrijven er af en toe over!

Waar kun je Janneke voor inschakelen?

 • MOESTUIN BASISCURSUS IN ÉÉN DAG: Dagcursus voor beginners en tuiniers die hun kennis + kunde willen bijspijkeren. Ecologisch moestuinieren hoeft niet moeilijk te zijn, als je maar weet hoe te beginnen, waar je op moet letten, en waar je goede informatie kunt vinden.Voor wie:
  Deze cursusdag is geschikt voor de beginnende moestuinier, maar ook mensen die al jarenlange moestuinervaring hebben steken deze dag veel op. Inmiddels volgden meer dan 800 mensen deze cursusdag de afgelopen jaren, sommigen kwamen na een tijdje zelfs voor een tweede keer meedoen.
  Inhoud cursusdag:
  Tijdens deze cursusdag krijg je veel achtergrond informatie waardoor je beter kunt begrijpen waarom planten in je tuin wel of niet goed groeien. Je leert over diverse aspecten van het ecologisch groenten kweken en de verschillende manieren die je kunt toepassen zoals vierkante meter bakken, permacultuur en meerjarige vruchtwisseling. Ook krijg je veel praktische tips waardoor je het komende tuinseizoen gelijk kunt beginnen. ’s Middags word je op weg geholpen met een persoonlijk advies over het plan voor jouw eigen tuin. Er zal voldoende ruimte zijn voor het beantwoorden van je persoonlijke tuinvragen.
  Praktische informatie:
  -Tijdsduur: de cursusdag vindt plaats van 9.30 tot 16.30 uur
  -Locatie: diverse locaties in Nederland
  -Kosten: 50 euro p.p. per dag, incl. digitale handout en koffie / thee, excl. lunch (zelf meenemen)
  -Wanneer:
  -29 februari 2020 in Langendijke (Fr)
  - 7 maart 2020 in Amsterdam
  - 8 maart 2020 in Amsterdam
  -11 maart 2020 in Den Bosch
  -14 maart 2020 in Noordeloos
  -15 maart 2020 in Raalte
  -21 maart 2020 in Amersfoort
  -22 maart 2020 in Groningen
  -29 maart 2020 in Rijnsburg
  - 3 april 2020 in Langedijke
  - en meer!
 • LEZING ZELF ZADEN TELEN
  - Praktische informatie:
  - Wanneer: 28 maart in Zwolle (deel 1 van 2)
 • CURSUS IN DE TUIN EN OP TAFEL De vier seizoenen in de permacultuur moestuin als basis voor je gezondheid. Cursus op 4 zaterdagen met veel informatie en inspiratie over de gezonde moestuin en het bereiden van je eigen groenten, kruiden en fruit. Aan het einde van de dag gaan we samen genieten van de maaltijd van verse oogst uit de tuin. Veel achtergronden, bezoek aan en uitleg in de permacultuurmoestuin en ruimte voor je eigen tuin- en keukenvragen.Deze cursus verzorg ik samen met Jenny Tiemens in de cursusruimte en prachtige permacultuurmoestuin van Jenny en haar man Joop in Langedijke (Friesland).
  -Praktische informatie:
  -Voor wie: Mensen die al enige moestuinervaring hebben.
  - Locatie: Langedijke
  - Startdatum 18 april 2020


Terug naar overzicht