Symposium 'Dubbeldoelkip: kip (m/v) met toekomstperspectief?

Gegevens:

  • Datum:

  • Tijd:

Is er toekomst voor een moderne dubbeldoelkip?Vergaande specialisatie in de pluimveesector tussen vlees- en legrassen is een gegeven: markt en productiewijze zijn er volledig op ingericht. Maar de nadelen van de huidige manier van pluimvee houden worden w

Is er toekomst voor een moderne dubbeldoelkip?

Vergaande specialisatie in de pluimveesector tussen vlees- en legrassen is een gegeven: markt en productiewijze zijn er volledig op ingericht. Maar de nadelen van de huidige manier van pluimvee houden worden weer vaker onderwerp van gesprek. Dierwelzijn en ethische, maatschappelijke én klimaatvraagstukken maken de discussie over hen & haan opnieuw actueel. FairPoultry, Bionext en Universiteit Utrecht hebben diverse onderzoeken met dubbeldoelrassen gedaan, met medewerking van biologische en gangbare pluimveehouders, deels zelfs in EU verband.

Tijdens dit symposium willen we de opgedane praktijkervaringen graag met u delen en de belangrijkste ontwikkelpunten die daaruit naar voren komen.

We nodigen alle geïnteresseerden graag uit om op donderdag 1 juni vanaf 14 uur in de Essenburcht te Kootwijkerbroek kennis te nemen van onze ervaringen en van gedachten te wisselen over het perspectief van de dubbeldoelkip. Aan deelname zijn géén kosten verbonden.

Vooraanmeldingen via deze link.


Terug naar overzicht