Bionext

Bionext is de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding: Bionext verbindt de keten van boer tot consument. Vanuit het World Food Centre in Ede zorgt Bionext met een groep bevlogen medewerkers voor de belangenbehartiging van biologisch op het gebied van wetgeving, onderzoek, publiciteit en marktontwikkeling.

Verder voert Bionext een groot aantal projecten uit voor de verdere verduurzaming van biologisch. De volgende consumentencampagnes als De Grootste Zaadbank van Nederland, Bio Lekker voor je, Man in de Pan en Adopteer een Kip zijn enkele voorbeelden.

Bionext denkt dat biologisch een oplossing is voor veel van de maatschappelijke uitdagingen van onze tijd, zoals biodiversiteit, gezondheid en klimaatverandering. Daarom werkt deze organisatie samen met de biologische ondernemers (boeren en telers, handel en speciaalzaken) aan een steeds duurzamere landbouw.

Bionext wordt gedragen door drie verenigingen:
Biohuis voor de boeren & telers,  Biowinkelvereniging voor de biologische speciaalzaken en BioNederland voor de handel & verwerking.

www.bionext.nl