Het Europese biologisch keurmerk

Biologische producten zijn te herkennen aan het 'groene blaadje'. Gebruik van dit Europese biologische keurmerk - dat overigens ook in zwart of wit afgedrukt mag worden - betekent dat het product voldoet aan de wettelijke eisen voor biologische productie en dat dit is gecontroleerd. Het woord biologisch - of bio, eko, eco of organic - op voedingsmiddelen mag er alleen op staan als het product conform de EU-regels is geproduceerd.

Verwante keurmerken

Andere Europese landen gebruiken ook nog vaak hun nationale keurmerken samen met het 'groene blaadje'. Het Europese keurmerk is verplicht voor producten die in Europa worden geproduceerd of verwerkt. Producten van buiten de EU, of onverpakte producten, mogen het Europese keurmerk gebruiken als ze aan de EU-eisen voldoen.

Website over het keurmerk

Op deze website is uitgebreide en betrouwbare informatie te vinden over biologisch, specifiek voor consumenten. Ook is er een handige toolkit voor ondernemers beschikbaar die helpt met het overbrengen van de boodschap van biologisch op de consument. Link naar website