Over BioNederland

BioNederland heeft één belangrijk doel: verbinding creëren tussen leden en zorgen voor gezamenlijke ledenvoordelen. Of het nu gaat om actuele kennis, communicatie, marketing, productinnovaties of thema’s als duurzaamheid: als lid van BioNederland blijf je altijd up-to-date en word je op diverse fronten ondersteund. Zo wordt het nóg leuker om te bio-ondernemen!

BioNederland telt bijna 100 leden, die samen goed zijn voor 80% van de omzet in de Nederlandse handel en verwerking van biologische producten. Iedereen die (gedeeltelijk) biologische producten verhandelt óf verwerkt kan lid worden van BioNederland. Als lid profiteer je van diverse ledenvoordelen en krijg je ondersteuning bij bedrijfsoverstijgende zaken die teveel tijd of geld kosten of waarvoor de kennis en kunde niet altijd in huis is.

> Blijf op de hoogte van de actuele wetgeving en draag bij aan kwaliteitswaarborging

Als lid van BioNederland blijf je altijd op de hoogte van de actuele wetgeving en het laatste nieuws over wijzigingen in de Europese wet en nationale uitvoering. Kwaliteitsmanagers kunnen deelnemen aan de themawerkgroep Wetgeving & Kwaliteit. Deze werkgroep bespreekt o.a. wetgevingszaken en bepaalt gezamenlijke standpunten voor de handel- en verwerking. Daarnaast delen zij ervaringen en cases met elkaar, die ze waar nodig aankaarten bij Skal. Los van deze themawerkgroep biedt BioNederland ook kwaliteitsborging met behulp van ons anonieme meldpunt. Hier kunnen leden melding doen van zaken die de authenticiteit van biologische producten mogelijkerwijs in gevaar brengen.

> Krijg ondersteuning bij marketing en communicatie

De promotie en positionering van biologische producten via verschillende afzetkanalen is een uitdaging op zich. Onze speciale themawerkgroep Marketing en Communicatie  bundelt de krachten van marketingmanagers en andere M&C-deskundigen en werkt aan manieren om marketing en communicatie effectiever en doeltreffender te maken. Denk bijvoorbeeld aan een speciale toolkit met middelen (zoals EU-campagnemateriaal) om jouw marketing te versterken. Daarnaast verzorgt BioNederland woordvoering, E-nieuwsbrieven, social media-uitingen en persberichten én speelt ze een centrale rol in tijden van crisis binnen de biologische sector.

> Vergaar specialistische kennis en ga de samenwerking aan!

BioNederland biedt de mogelijkheid om je netwerk te verbreden en effectief samen te werken met verschillende schakels in de biologische keten. Je wordt uitgenodigd voor diverse netwerk- en kennisbijeenkomsten en workshops. Deze onderlinge kennisdeling is essentieel. BioNederland heeft tevens een nauwe samenwerking met de BioAcademy. Kortom: BioNederland biedt alle kennis, support en middelen om succesvoller te ondernemen binnen de biosector!

Enthousiast? Lid worden is heel eenvoudig.  Klik op onderstaande button en ontdek alles over het lidmaatschap!

Meer info over 'lid worden'