Voordelen en meer...

Als lid van BioNederland profiteer je van diverse ledenvoordelen en krijg je ondersteuning bij bedrijfsoverstijgende zaken die teveel tijd of geld kosten of waarvoor de kennis en kunde niet altijd in huis is. Benieuwd? Lees dan snel verder!

BioNederland in het kort.

BioNederland telt bijna 100 leden, die samen goed zijn voor 80% van de omzet in de Nederlandse handel en verwerking van biologische producten. Iedereen die (gedeeltelijk) biologische producten verhandelt óf verwerkt kan lid worden van BioNederland. Als lid profiteert je van een aantal aantrekkelijke voordelen.

Wat zijn de voordelen?

Als lid van de vereniging profiteer je van de kennis, ervaring én connecties van andere leden. Een groep gelijkgestemden waarop je kunt terugvallen en waarmee je gezamenlijk naar buiten kunt treden als hier behoefte aan is. Samenwerken aan een krachtige en eensgezinde biosector; dat is ons streven! Daarnaast profiteert élk lid van de volgende aantrekkelijke ledenvoordelen

Hoe werkt het?

Als lid van BioNederland maak je samen met andere leden deel uit van een of meerdere themawerkgroepen: Wetgeving & Kwaliteit, Marketing & Communicatie en Keten, Kennis & Duurzaamheid. Via deze werkgroepen delen we kennis, bespreken we nieuwe wetgeving, werken we samen aan effectieve marketing-uitingen én bepalen we onze gezamenlijke standpunten. Zo kunnen we elkaar versterken en ervoor zorgen dat we als biosector eensgezind en krachtig naar buiten treden.

Met wie werken we samen?

Wij werken nauw samen met koepelorganisatie Bionext en zusterorganisaties Biohuis en Biowinkelvereniging. Daarnaast zijn we aangesloten bij het internationale netwerk van OPTA-EU. Uiteraard delen we de nodige kennis en ervaring met elkaar, maar deze samenwerking zorgt er ook voor dat we alle ontwikkelingen in de biologische sector continu op de voet kunnen blijven volgen. Dankzij onze professionele interactie met onafhankelijk toezichthouder Skal blijven we scherp op veranderende wet- en regelgeving. Kortom; leden van BioNederland weten zeker dat ze altijd up-to-date blijven in de dynamische biologische sector!

Ja, dat wil ik ook!

Ben je enthousiast en wil je je ook aansluiten bij BioNederland? Lid worden is heel eenvoudig. Download hieronder het aanmeldformulier of stuur een mail naar info@bionederland.nl.

Aanmelden

Ook belangrijk om te weten…

We berekenen de hoogte van het lidmaatschapsgeld aan de hand van je jaarlijkse omzet in biologische producten wereldwijd. Ben je benieuwd in welke categorie je valt? Zie voor tarieven onderaan deze pagina. Het lidmaatschap geldt voor een jaar. Als je halverwege het jaar lid wordt, bijvoorbeeld in juni, dan loopt het lidmaatschap tot juni het jaar erop. Wil je je lidmaatschap opzeggen? Doe dit dan uiterlijk 1 december van het lopende lidmaatschapsjaar. De opzegging gaat in op de eerstvolgende 1 januari nadat je 12 maanden lid bent geweest. Lidmaatschapsgeld wordt na de 12 maandenperiode verdisconteerd naar de nog verschuldigde maanden in dat jaar. Als je lid wordt van BioNederland ga je automatisch akkoord met onze statuten en het huishoudelijke reglement, deze zijn aan te vragen via info@bionederland.nl.