Workshop Microbiologie basis

Gegevens:

  • Locatie:

    Delgauw
  • Datum:

  • Tijd:

Wat weet jij van microbiologie basis.

Microbiologie speelt bij voedselveiligheid een zeer belangrijke rol. Basiskennis van microbiologie is daarom ook essentieel en onmisbaar voor bedrijven in de levensmiddelenindustrie. Deze kennis kan bijvoorbeeld goed van pas komen bij het interpreteren van de microbiologische onderzoeksresultaten van jouw producten. De basisworkshop Microbiologie geeft je inzicht in alle microbiologische risico’s die binnen jouw bedrijf kunnen voorkomen. Geldende wetgeving en interpretaties van de NVWA worden tijdens deze workshop behandeld. Daarnaast geven we inzicht in hoe je microbiologische gevaren in jouw proces zo veel mogelijk kan beheersen.

Voor wie?
De workshop is geschikt voor medewerkers en managers van een kwaliteitsafdeling en leidinggevenden in de levensmiddelenbranche.
 
Inhoud:
  • Oorsprong microbiologie
  • Soorten micro-organismen
  • Groei van micro-organismen
  • Voedselinfectie en voedselvergiftiging
  • Wetgeving en normen
  • Bemonsteringsmethodes en interpretatie van resultaten
  • Microbiologische parameters en productkenmerken
  • Monsternameplan gebaseerd op geldende wetgeving en interpretaties NVWA
  • Pathogenen, sporenvormers en vegetatieve micro-organismen
  • Rondleiding laboratorium Normec Groen Agro Control. LET OP: deze rondleiding is alleen in Delfgauw
  • Praktijkopdracht microbiologie
Data Workshops:
6 April               2023               13:00
12 Juni              2023               09:30
12 Oktober       2023              09:30
23 November  2023              09:30

Voor meer informatie en deelname klik hier.

Voordeel BioNederland leden
Groen Agro Control, (partner)lid van BioNederland, verzorgt de fysieke workshop microbiologie basis.
Het gaat om fysieke bijeenkomst, trainingsduur 3 uur, locatie Delfgauw. 
Deelnamekosten bedragen voor niet leden €385,-, leden van BioNederland ontvangen 10% korting (€346.50)
 
 
 

 


Terug naar overzicht