Stop patenten op zaden: bijeenkomst

Gegevens:

  • Datum:

  • Tijd:

Het internationale No Patents on Seeds! netwerk zal met steun van Oxfam Novib de nieuwste bevindingen presenteren over conventioneel veredelde planten waarop patent is aangevraagd bij het Europees Octrooibureau (EPO). Er zal in het bijzonder worden inge

Het internationale No Patents on Seeds! netwerk zal met steun van Oxfam Novib de nieuwste bevindingen presenteren over conventioneel veredelde planten waarop patent is aangevraagd bij het Europees Octrooibureau (EPO). Er zal in het bijzonder worden ingezoomd op het door No Patents on Seeds! recentelijk ingediende bezwaar tegen een door het EPO verleend octrooi op een koudebestendig maisras.

Casestudies en recente cijfers zullen worden gepresenteerd, en er wordt een overzicht gegeven van de juridische situatie en de politieke discussie in Europa.

Programma (11.00 - 13.00 uur)

Inloop met koffie & thee, gevolgd door ontvangst door Oxfam Novib & No Patents on Seeds! - No Patents on Seeds! - Bevindingen over patenten die zijn aangevraagd en verleend op conventioneel veredelde gewassen in Europa en de huidige juridische situatie.

- Nordic Maize Breeding - Reflectie van een maisveredelaar uit Nederland.

- Bionext - reactie namens de biologische sector.

- Algemene discussie met het publiek en andere sprekers, waaronder Plantum.

We nodigen veredelaars, maatschappelijke en andere belangenorganisaties, ambtenaren, wetenschappers, Kamerleden, media, experts actief in het octrooirecht en andere stakeholders uit om deze bijeenkomst bij te wonen.


Terug naar overzicht