BioNederland verwelkomt 100ste lid

Afgelopen week was het zover! BioNederland mocht haar 100ste lid, namelijk DID-IT, verwelkomen.

BioNederland ging op bezoek met taart bij Poppe Braam, directeur DID-IT en zijn collega’s.
De missie van DID-IT is het helpen opstarten van biologische projecten/start-ups oftewel EHBO, eerste hulp bij biologische ontwikkeling. Poppe Braam doet dit samen met een bevlogen team opererend vanuit Barneveld.

Een van de projecten waar DID-IT zich met hart en ziel voor inzet is Symfonio. Dit is een project voor authentieke biologische Afrikaanse producten in samenwerking met lokale boeren- en vrouwencoöperaties. Op deze manier is de lokale bevolking in staat om zelfvoorzienend te zijn en om in tijden van schaarste voldoende voedsel te hebben. Fonio is het oudste graan wat duizenden jaren geleden in Afrika werd gecultiveerd. DID-IT heeft ervoor gezorgd dat deze graansoort vanaf december in de biospeciaalzaken te koop is.

Recentelijk heeft Poppe na bijna 30 jaar de leiding overgegeven bij DO-IT. Hij kan zich vanaf nu helemaal richten op DID-IT en op zijn andere grote passie namelijk het project GeluksVogel. Een kleinschalig project waarbij kippen, zowel de hennen als de hanen, onder de meest dier-en boervriendelijke leefomstandigheden in mobiele kippenkarren worden gehouden. De kippenkar wordt minimaal één keer per week op een ander stuk gras geplaatst waardoor het bodemleven optimaal blijft. Poppe zal zich vandaag de dag, net zoals 40 jaar geleden, blijven inzetten voor de biologische ontwikkeling. Om die reden is DID-IT ook lid geworden van BioNederland.

Quote Poppe Braam
“Lid geworden van BioNederland om dit platform te steunen waar de markt elkaar ontmoet en inspiratie deelt. Ik verwacht een deelname aan discussie over toekomst van bio ontwikkeling”.

DID-IT welkom bij BioNederland, vereniging van biologische producenten en handel.

 


Terug naar overzicht