2de editie BioPodcast live!

Na een succesvolle editie met lobbyist Marian Blom, duikt Sander Heijne verder de keten in om te onderzoeken waar de knelpunten liggen voor biologische groei. In de tweede aflevering van de BioPodcast gaat Sander Heijne in gesprek met Boer Bas over de economie van het biologische boerenbedrijf. Wat betekent het voor een boer om de overstap naar biologisch te maken? Kan iedere boer zomaar overstappen? Wat kunnen wij als consumenten bijdragen aan de groei van de biologische sector? En wat deed hem eigenlijk besluiten om de overstap te maken? 

De BioPodcast is een initiatief van de BioBorrel en mogelijk gemaakt door BioNederland. Luister hier naar de BioPodcast

Sander Heijne
Sander Heijne (1982) is onderzoeksjournalist en historicus. Hij werkte onder meer op de redactie economie van de Volkskrant, en was correspondent Marktwerking bij de Correspondent. In 2011 werd Sander genomineerd voor de belangrijkste journalistieke onderzoek prijs De Loep.

In zijn onlangs verschenen bestseller Fantoomgroei laat Sander zien dat onze economie al ver voor de coronacrisis ontspoorde. Bedrijfswinsten zijn sinds de jaren tachtig geëxplodeerd, maar werkenden zagen de economische groei nauwelijks terug in hun portemonnee. Vitale sectoren als de zorg, het onderwijs en de politie werden ondertussen uitgehold. Het boek is een zoektocht naar de vraag hoe dat kan. En waarom we dat accepteren. 

Quote Sander Heijne:
"De zoektocht naar een duurzaam voedselsysteem is een van de epische uitdagingen van onze tijd. Ik draag hier graag mijn steentje aan bij."


Terug naar overzicht