Ben je al overgestapt op een klimaatvriendelijke en energiezuinige koelinstallatie?

Om het gebruik van broeikasgassen te verminderen, is het belangrijk om koelinstallaties te verduurzamen. Voor kleinere (bio)winkels, slagers, kaaswinkels, delicatessenzaken en boerderijwinkels is het belangrijk om over te gaan op energiezuinige, klimaatvriendelijke koelinstallaties op basis van natuurlijk koudemiddelen.

De knvvk & young cool en STEK zijn de Nederlandse partners in het Europese project ‘Refrigerants, Naturally! for LIFE’ Dit project heeft als doel de invoering van klimaatvriendelijke koelalternatieven te bevorderen bij installateurs én eindgebruikers van koelinstallaties, airconditioning en warmtepompen in kleine voedingsmiddelenwinkels (winkeloppervlakte kleiner dan 1000 m2) in heel Europa.

Handige gratis E-learning modules
Op de website van ‘Refrigerants, Naturally! for LIFE’ kunnen winkeliers meer leren over het gebruik van natuurlijke koudemiddelen in koelinstallaties en airconditioning. Men kan de gratis e-learning module volgen, er zijn checklists voor het kiezen van de juiste koel-, klimaatregelings- en warmtepompapparatuur en met het oog op energiebesparing is er de bespaarcheck-hulp. Ook tref je hier voorbeelden van winkels die succesvol zijn overgestapt naar natuurlijke koudemiddelen.

Alle informatie is in het Nederlands en gratis beschikbaar.
refnat4life.eu/nl


Terug naar overzicht