BioNederland lanceert de BioPodcast

Wat betekent de Europese Greendeal voor ons voedsel?
In deze 6-delige serie van de BioPodcast neemt journalist Sander Heijne je mee door de gehele biologische keten.
Onderdeel van deze Green Deal is de zgn. Farm to Fork strategy, volgens dit plan moet in 2030 maar liefst 25% van ons voedsel biologisch zijn.
Wat betekent dit en welke gevolgen heeft dit plan voor Nederland?

In deze eerste aflevering gaan we in gesprek met Marian Blom, lobbyist voor de biologische sector en één van de drijvende krachten achter het plan van EuroCommissaris Timmermans.

De BioPodcast is een initiatief van de BioBorrel en mogelijk gemaakt door BioNederland.
Luister hier naar de BioPodcast

Sander Heijne
Sander Heijne (1982) is onderzoeksjournalist en historicus. Hij werkte onder meer op de redactie economie van de Volkskrant, en was correspondent Marktwerking bij de Correspondent. In 2011 werd Sander genomineerd voor de belangrijkste journalistieke onderzoek prijs De Loep.

In zijn onlangs verschenen bestseller Fantoomgroei laat Sander zien dat onze economie al ver voor de coronacrisis ontspoorde. Bedrijfswinsten zijn sinds de jaren tachtig geëxplodeerd, maar werkenden zagen de economische groei nauwelijks terug in hun portemonnee. Vitale sectoren als de zorg, het onderwijs en de politie werden ondertussen uitgehold. Het boek is een zoektocht naar de vraag hoe dat kan. En waarom we dat accepteren. 

Quote Sander Heijne:
"De zoektocht naar een duurzaam voedselsysteem is een van de epische uitdagingen van onze tijd. Ik draag hier graag mijn steentje aan bij."


Terug naar overzicht