Volg live debat duurzame landbouw

Maandag 1 februari gaan zes Kamerleden van VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie over het onderwerp, de maatschappelijke kosten en baten van de noodzakelijke overgang naar duurzame landbouw, met elkaar in gesprek. Bionext is, samen met Natuur & Milieu, Greenpeace Nederland, de Transitiecoalitie Voedsel en de TAPP Coalitie, organisator van dit debat.

Ons huidige intensieve landbouw- en voedselsysteem staat voor grote uitdagingen, zoals bodemverarming, het stikstofoverschot, klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit en een grote onzekerheid en vaak lage prijzen voor boeren. Het is niet zozeer de vraag òf er een overgang moet plaatsvinden naar duurzame landbouw zoals biologische landbouw, maar wel hoe we ervoor gaan zorgen dat boeren duurzamer gaan produceren en consumenten duurzamer gaan consumeren.

Kamerleden gaan op 1 februari hierover in gesprek. Wil je dit debat live volgen? Dat kan op 1 februari tussen 16:00 – 17:45 uur live via de website van Nieuwspoort. Meer informatie en de link naar het debat vind je hier


Terug naar overzicht