“BioNederland is super relevant voor internationaal werkende partijen”

Wilfred: “Wij produceren en leveren alles wat nodig is om dieren te voeren of ruwvoer te produceren. Totaal Feed-oplossingen noemen we dat. Daarnaast, en dat is een onderscheidende factor in onze aanpak, geven we altijd advies op maat aan onze klanten. Daarom hebben we per sector een gespecialiseerde buitendienst en steken we veel energie in innovatie en kennisontwikkeling.” 

Belang op vier terreinen 

Volgens Wilfred zijn er vier aandachtsgebieden waarop BioNederland een belangrijke rol speelt: “In de eerste plaats is dat de calamiteitenbestrijding, daarnaast het bevorderen van ketensamenwerking, de lobby in Den Haag en Brussel en tot slot de kennisdeling. Het is een meerwaarde dat de vereniging op die vier borden tegelijk aan het schaken is. Daar kun je als lid enorm van profiteren.”

Diversiteit maakt leerzaam

Wat het platform bovendien ontzettend leerzaam maakt, is de diversiteit van de leden. “Er zitten kleine ondernemers bij die bijvoorbeeld biologische thee importeren en in Nederland aan consumenten verkopen. Maar dus ook grote business-to-business-spelers zoals wij. En dat maakt het juist enorm boeiend: door de verschillen in perspectief en problematiek kun je enorm veel van elkaar leren. Dat kan, doordat je een gemeenschappelijk belang deelt: het versterken van de biologische sector.” 

Aandacht voor internationale problematiek

Het lidmaatschap is voor elke ondernemer interessant, maar zeker voor bedrijven die internationaal werken, vindt Wilfred. Reudink is niet alleen in Nederland actief, maar is ook een grote speler in Duitsland, België en Polen. “In internationale handel zit zoveel dynamiek, zoveel beweging. Wet- en regelgeving verandert continu. Dan heb je een vereniging als BioNederland nodig, om de wettelijke problematiek en de risico’s op calamiteiten in kaart en onder de aandacht te brengen of waar nodig op te lossen. En in een groeiende biologische sector zal dat in de toekomst steeds belangrijker zijn.”

www.reudink-bio.eu

 


Terug naar overzicht