Plantion start met veilblok BIO

Goed nieuws voor de biologische sierteelt. De bloemenveiling Plantion start de veiling voortaan met een BIO blok (zolang er aanbod is). Door te starten met het biologische aanbod, valt dit assortiment beter op in de massa. Het veilinghuis wil op deze manier biologische snijbloemen en planten promoten en stimuleren.

Het veilblok BIO is ontstaan op initiatief van Geert op 't Hof, voorzitter van de nieuwe vereniging voor de biologische sierteelt. Maaike Raaijmakers, projectleider bij Bionext, is blij met deze ontwikkeling. "Het aanbod van biologisch geteelde bloemen en planten is nog beperkt en daardoor niet altijd makkelijk te vinden. We krijgen regelmatig vragen van bloemisten, hoveniers en handelaren die op zoek zijn naar biologische sierteeltproducten. Het is mooi om te zien dat de veilig zich op deze manier inzet voor de biologische sierteelt door het biologische aanbod beter zichtbaar te maken.
Op het PlatformBloem lees je meer over het nieuwe BIO veilblok van Plantion

Kennisplatform voor de biologische sierteelt
Bionext zet zich in voor een groei van de biologische sierteelt. Daarbij richten we ons vooral op het vergroten van de kennis over de biologische sierteelt en op het verbeteren van de samenwerking in de keten. Daarnaast adviseert Bionext bedrijven die overwegen om te schakelen naar de teelt van biologische bloembollen, bloemen, bomen of (pot)planten.
Meer informatie over dit project lees je op de projectpagina


Terug naar overzicht