Wetgeving en Kwaliteit

Deze themawerkgroep bestaat uit kwaliteitsmanagers van BioNederland-leden. Wetgevingszaken en discussiepunten binnen de handel en verwerkingssector; dát houdt ze bezig. Er worden ervaringen gedeeld, standpunten ingenomen en cases besproken die waar nodig bij Skal Biocontrole worden aangekaart.

Ondersteuning door Bionext

Bionext ondersteunt leden en de themawerkgroep met onder meer kennis van wetgeving en nieuws over wijzigingen in de Europese wet en nationale uitvoering. Zo blijft de kennis binnen de werkgroep up-to-date en wordt het eenvoudiger een gegrond standpunt in te nemen.

Zorgen-meldpunt

Voor biologische bedrijven geldt een meldplicht richting haar toezichthouder Skal Biocontrole wanneer er een gegrond vermoeden is dat een eigen product niet aan de bio-verordening voldoet. Maar wat doe je als je iets vermoedt van een collega ondernemer? Dan maak je het liefst anoniem melding. Daarom heeft BioNederland de mailbox ‘meldingen@bionederland.nl’ in het leven geroepen. Hier kun je als lid (of medewerker van een lid) je zorgen uiten, uiteraard voorzien van een goede onderbouwing. Als de themawerkgroep Wetgeving en Kwaliteit concludeert dat het om een relevante melding gaat, zorgt zij ervoor dat deze geanonimiseerd aan Skal Biocontrole wordt doorgegeven.

Meer weten over onze themawerkgroep Wetgeving en Kwaliteit? Een leuke suggestie voor ze? Laat het weten via onderstaande button:

Contact opnemen