BioBorrel

Gegevens:

  • Locatie:

    Pakhuis de Zwijger
  • Adres:

    Piet Heinkade 179, Amsterdam
  • Datum:

  • Tijd:

De Biologische Netwerk Borrel

Het thema en de sprekers van de komende BioBorrel op 9 oktober zijn bekend!

Glyfosaat: NEE
 De biologische landbouw heeft altijd al NEE gezegd tegen glyfosaat en andere chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen. Vanuit de zorg voor een gezonde bodem, gezonde gewassen, gezonde dieren én mensen. Nu de Europese Commissie nog. Deze stemt in oktober over een voorstel om glyfosaat voor een periode van vijftien jaar opnieuw toe te laten. Dit terwijl de gezondheidsrisico's van glyfosaat steeds duidelijker worden. Daarnaast is bewezen dat glyfosaat ernstige schade toebrengt aan de bodem, het waterleven en de biodiversiteit. Waarom zien bedrijfsleven en overheid dit niet onder ogen?
 
Sprekers:
Derrick Neleman
Na de biologisch-dynamische landbouwschool is Derrick Neleman actief als wijnimporteur, documentairemaker (Kissed by the grape), bladenmaker (By the grape magazine) en runt hij een webshop. In 2014 richt hij Neleman op en gaat zelf wijn maken in Spanje. De biologische wijnpionier vindt het belangrijk dat andere mensen weten hoe we op een gezonde manier bezig kunnen zijn met de aarde, zónder pesticiden en herbiciden. Mensen hebben van nature belangstelling voor het verhaal achter een wijn. Voor Derrick is wijn daarom een goede ingang naar meer bewustwording om zuinig om te springen met onze planeet. Zijn boodschap wordt echter lang niet altijd met gejuich ontvangen in de wijnsector. Een sector die toch wat heeft uit te leggen: de kaart van de Franse wijngebieden loopt vrijwel naadloos parallel met de kaart van de gebieden met het hoogste risico op parkinson.

Nathalie Kelderman
Vijf jaar geleden kreeg Nathalie Kelderman te horen dat ze de ziekte van Parkinson heeft. Na de schok die dit teweegbracht, ging ze onderzoeken hoe het komt dat parkinson de snelst groeiende hersenziekte ter wereld is. Ze stuitte daarbij op de rol van bestrijdingsmiddelen bij het ontstaan van parkinson. In haar presentatie geeft ze inzicht in deze rol en de stand van het wetenschappelijk onderzoek. De rol van de politiek en lobby blijven niet onbenoemd.
Nathalie Kelderman is politicoloog en heeft o.a. gewerkt bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij maakte een carrièreswitch en werd directeur van de landelijke Depressie Vereniging waar zij tot 2019 werkzaam was. Momenteel zet zij zich in voor de Parkinson Vereniging.

Locatie:
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
 
Tijden:
17:00u  Inloop
17:30u  Presentatie gevolgd door discussie
19:00u  Borrel en vervolgens de mogelijkheid om gezamenlijk een hapje te eten in Pakhuis de Zwijger

Iedereen die zich betrokken voelt bij de biologische sector is weer welkom. Neem dus gerust iemand mee!

Wel even aanmelden vooraf svp via deze link.

 


Terug naar overzicht