Dit is de impact als je kookt met biologische ingrediënten

De klanten van de biospeciaalzaken die tijdens de actieweek rondom Organic Action Day pompoensoep kookten met biologische ingrediënten, hebben in totaal 134.667,294 liter water en 495,358 kilogram CO2 bespaard.

Tijdens de actieweek waren alle ingrediënten voor pompoensoep in de aanbieding bij de biospeciaalzaken. Zo stimuleerde de Biowinkelvereniging klanten om de soep te maken met 100% biologische ingrediënten. Na deze week hebben de deelnemende winkels de balans opgemaakt, en uitgerekend hoeveel water en CO2 er in totaal met de actie is bespaard door alle klanten samen.

Daisy Alsemgeest, verenigingsmanager van de Biowinkelvereniging: “Soms kun je je misschien afvragen: welk verschil maakt mijn keuze in de winkel? Dat hebben we nu met alle biospeciaalzaken uitgerekend. En wat blijkt: al die individuele keuzes bij elkaar opgeteld, hebben een enorme impact! Deze cijfers maken dat inzichtelijk.” Lees hier meer over de berekening.

Ruim 130 aangesloten biologische speciaalzaken deden mee aan de actie en duizenden klanten maakten de biologische pompoensoep klaar. Alsemgeest: “We hopen dat we met deze actie hebben laten zien dat we door voor biologisch te kiezen in de winkel, wel degelijk het verschil kunnen maken.”

Initiatiefnemers
Deze actie is een samenwerking tussen de Biowinkelvereniging, de vrije biologische speciaalzaken, Odin, Ekoplaza en Eosta.


Terug naar overzicht